9 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Με την αυτόνομη κατάδυση επισκέπτεστε έναν κόσμο που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να δοκιμάσετε κι εσείς αυτή τη μοναδική εμπειρία;

1. Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε. Οι καταδύσεις δεν είναι ακραίο άθλημα. Η μόνη ικανότητα που χρειάζεστε είναι να νιώθετε άνετα στο νερό. Όταν μαθαίνετε, ένας εκπαιδευτής βρίσκεται στο νερό για να εξηγήσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

2. Μπορεί να συναντήσεις υπέροχα θαλάσσια πλάσματα. Θαλάσσιες χελώνες, φώκιες, δελφίνια, χταπόδια και πολλά ακόμα υπέροχα πλάσματα του βυθού ζούνε στις ελληνικές θάλασσες. Μια και μόνο συνάντηση με κάποιο από αυτά θα σας αλλάξει για πάντα.

3. Ευκαιρία να επισκεφθείτε έναν κοραλλιογενή ύφαλο. Τα κοράλλια είναι η ζωντανή ραχοκοκαλιά ενός υφάλου και φιλοξενούν πολλά άλλα πλάσματα, όπως όμορφα τροπικά ψάρια, εξωτικά χέλια και μικροσκοπικά ψαράκια.

4. Ευκαιρία να εξερευνήσετε τους ωκεανούς. Το 71% της επιφάνειας της γης βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια και είναι ένα από τα τελευταία άγνωστα σύνορα του πλανήτη. Διευρύνετε τον ορίζοντά σας για να ανακαλύψετε το άγνωστο.

5. Θα νιώσετε την ηρεμία, την έλλειψη βαρύτητας και την ελευθερία να αναπνέετε υποβρυχίως – μακριά από κινητά τηλέφωνά, προθεσμίες, αφεντικά. Μόνο εσείς και η θάλασσα.

6. Ευκαιρία να δείτε τον κόσμο. Εξερευνήστε τόσο κάτω όσο και πάνω από τα κύματα σε μερικούς από τους πιο εξωτικούς προορισμούς του πλανήτη, όπως Χαβάη, Ταϊτή, Παπούα Νέα Γουινέα, Μαλδίβες ή Καραϊβική.

7. Καταδυθείτε σε ένα ναυάγιο – η ιστορία ζωντανεύει όταν βουτάτε σε βυθισμένα σκάφη.

8. Μπορείτε να πάρετε ενεργά μέρος στον αγώνα για την προστασία των ωκεανών και των πλασμάτων τους. Χρειάζονται τη βοήθειά μας. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

9. Θα κάνετε νέους φίλους – η καταδυτική κοινότητα είναι μία από τις πιο ανοιχτές, δεκτικές και φιλικές σε όλο τον κόσμο.